Omgeving Praktijk Voeten Uit mijn verleden
Home

Enkele foto’s van tekeningen die ik in mijn vrije tijd heb gemaakt.
Mandala’s:


Een tekening gemaakt op 8-jarige leeftijd. Het is gewoon een symmetrisch figuur. Misschien is het mijn eerste getekende mandala(!).


Eveneens getekend op 8-jarige leeftijd en voorstellende een mandala(?).


Gemaakt op 37-jarige leeftijd m.b.v. chabloontjes. Ook deze figuur is niet bewust als een mandala getekend.


Mijn eerste getekende mandala op 42-jarige leeftijd. Heel open getekend met een duidelijke afsluitende rand.


Mijn tweede getekende mandala, eveneens op 42-jarige leeftijd. Echter vanuit mijn (eigen) kern een enorme explosie. Een mandala wordt uiteraard vanuit het onderbewustzijn opgetekend: waarschijnlijk is dit de periode waarin ik langzaam begin aan mijn voetreflexologie-kennis.


Mandala getekend op 44 jarige leeftijd. Veel kleuren.


Mandala, getekend op 45-jarige leeftijd. Gedetailleerd en veel kleuren. Naar de buitenrand toe zijn veel uitspattingen / ontwikkelingen op alle (chakra-)niveaus. Bedenk steeds dat mandala’s onbewust getekend worden.


Mandala getekend op 49-jarige leeftijd. Een madala met een duidelijke kern en verder naar buiten toe een sterke uitstraling op gebied van veel licht, intuïtie en inzicht (let op de kleuren aan de buitenrand).


Mandala getekend op 50-jarige leeftijd.

Overige tekeningen:


Getekend met oostindische-inkt. 21 jaar. "Het denken berooft ons leven van veel naïef geluk": door het ontwikkelen van het denkvermogen van de mens heeft de natuur veel moeten inleveren. Denk hierbij aan (milieu)vervuiling, roofbouw, uitputting van delfstoffen, extreme weersgesteldheid, aantasting natuur, vervuiling zeebodem, verkwisting. Ook de veelvuldige atoomproeven zijn weergegeven. De aarde vertoont gaten en scheuren, evenals de mens (zie gat in hoofd). Getekend in 1974. Waarschijnlijk waren de (natuur)wetenschappers van toen met hun gedachten nog niet zo ver. Pas na de eeuwwisseling is de mens voorzichtig gaan nadenken over natuur en milieu!


Moderne wereld. 26 jaar.


De optimist en de pessimist. Bij de optimist worden kleine dingen steeds groter en bij de pessimist worden grote dingen steeds kleiner en slaan zelfs weer terug naar de aarde. 41 jaar.


Windows annoo 1996. 43 jaar.


Micro/macro. In de bovenste geel/rode bol bevindt zich het heelal in zijn totaliteit. In de volgende uitvergroting bevinden zich enkele melkwegstelsels. In de derde bol ons eigen zonnestelsel, en in de vierde bol de ons bekende planeten. Wanneer we zo steeds verder gaan komen we uiteindelijk op moleculair-niveau en atomair-niveau uit. En zo is de laatste bol weer gelijk aan de eerste bol. 43 jaar.


Vlekpatroon. 44 jaar.


Vrouw in verwachting. 45 jaar.


Rechthoek. 46 jaar.


Bol met aura. 50 jaar.

 

Even voorstellen
Voetreflexologie
Gezondheidsconsulent
Reacties
Afspraken
Kosten
Weetjes
Foto's
Contact