Geschiedenis Wanneer toepassen Behandeling Praktijk
Home

Behandeling

 
Voetreflexzonemassage biedt een effectieve mogelijkheid tot PREVENTIEVE GEZONDHEIDSZORG. Regelmatige massage van de reflexzones brengt de energiestroom in het lichaam in harmonie en vormt tevens een goede preventie tegen allerhande klachten.

 
Ik stel altijd voor om minstens 3 behandelingen te ondergaan om daarna samen te kunnen vaststellen of verdere behandeling gewenst is. Overigens moet met iedere klacht toch altijd eerst de huisarts geraadpleegd worden. Op de eerste plaats zal ik de voet(en) visueel beoordelen. Daarna kan de voet bewerkt worden middels de methode van de reflextherapie. De tweede behandeling is altijd binnen tien dagen. Bij het eerste consult vraag ik naar uw identificatie.

Voetreflexologie is in feite het bestuderen van de reflexen op de voeten corresponderend met elk deel van het lichaam. Het bewerken van deze reflexen neemt spanningen weg en helpt het lichaam zijn eigen evenwicht te vinden. Na een eerste behandeling kunnen er altijd (kleine) reacties optreden die meestal van onschuldige aard zijn en meestal maar drie dagen aanhouden: hoofdpijn, buikpijn, extra ontlasting, pijn aan gewrichten, gevoel van moeheid, enz, enz.

Voor het ondergaan van een behandeling hoeft u alleen een handdoek mee te nemen. Een behandeling duurt maximaal 60 minuten. Na iedere behandeling moet er een glaasje water gedronken worden om eventuele vrijgekomen gifstoffen weg te spoelen.
Een apart onderdeel van de behandeling is tenen lezen. Aan de tenen is heel veel te zien m.b.t. de emotionele toestand van de cliënt. Vaak staan deze emotionele kenmerken in relatie met de klachten waarmee de cliënt rondloopt. Onderstaand schema geeft ziekten en aandoeningen weer die kunnen worden toepgepast met voetreflextherapie. Tevens een opsomming wanneer voetreflexologie NIET mag worden toegepast.

 
Indicaties voor een behandeling
Slaapstoornissen, nervositeit, stress en angsttoestanden
Klachten aan hoofd, migraine, zenuwpijnen
Spijsverteringsklachten
Hormonale stoornissen, menstruatie- en
           zwangerschapsklachten
Aandoeningen aan de luchtwegen
Reumatische aandoeningen en gewrichtspijnen
Huidaandoeningen
Allergieën
Klachten van het urogenitale systeem
Als begeleidende therapie bij zware ziekten
Contra-indicatie voor een behandeling
Spataderen op de voeten en onderbenen
Infecties en zweren op voeten en
           onderbenen
Acute klachten als zware infecties, koorts en
           kolieken
Klachten die een operatie vereisen
Na operaties aan botten van de voet of het
           onderbeen
Zwangerschappen met een verhoogd risico
Sterke depressie

 
De behandeling van kinderen.
Kinderen kunnen door mij behandeld worden vanaf 3 jaar. Dat vraagt natuurlijk een aangepaste behandeling. Zowel de intensiteit van de behandeling als de persoonlijke benadering naar het kind toe. Ook de duur van een behandeling is korter. Het kind moet op de eerste plaats zo snel mogelijk vertrouwen krijgen in de therapeut. Op een speelse manier probeer ik het kind te benaderen.
Bij kinderen van 3 maanden tot 3 jaar behandel ik via de voeten van de moeder!

 

Even voorstellen
Voetreflexologie
Gezondheidsconsulent
Reacties
Afspraken
Kosten
Weetjes
Foto's
Contact